sfeervol wonen

Sfeervol wonen

Sfeervol wonen

Willen jullie graag sfeervol wonen, maar lukt dit jullie niet? Zijn jullie opzoek naar iets meer gezelligheid in huis en daardoor opzoek naar sfeervolle woondecoratie? Wij geven jullie graag wat tips.

Waar moet je op letten om sfeervol te kunnen wonen?

Om de juiste balans te vinden in de ruimtes van jullie woning is het goed om de basis rustig te houden. Niet teveel kleuren bij elkaar in dezelfde ruimte, maar meer kleurgroepen gebruiken. Zo is een ruimte kleurrijk in te richten in bijvoorbeeld de herfsttinten. Ook de keuze voor 1 bepaalde basiskleur met daarbij nuances in lichter en donkerder gekleurd kunnen voor een stabiele basis zorgen in de woning.

De accessoires kunnen het beste in dezelfde kleurstellingen aangeschaft worden. Alleen kunnen we hier wel een contrast mee maken. Zo zijn bijvoorbeeld betonlook accessoires zeer neutraal en (bijna) overal toepasbaar.  Er is ook sfeervolle kleine decoratie die eigenlijk overal toe te passen is. Let hierbij goed op de rust in de ruimte. Een schaaltje met geurblokjes is niet alleen decoratief erg leuk, ook de geur in huis wordt hierdoor stabiel. Zo kunnen jullie sfeervol wonen.

Hoe kan ik de juiste kleuren vinden voor een goede sfeer in huis?

De goede kleuren vinden om de goede sfeer in huis te creëren kan best lastig zijn. Wij hebben hier wel een mooie oplossing voor gevonden voor ons eigen huis. Als jullie naar meubelwinkels gaan, proef dan de sferen in de verschillende stijlkamers. Waar voel je je thuis, waar overvalt de rust, Waar gaat de sfeer door tot in je diepste ik?... Kijk op die plek heel bewust naar het kleur, waarschijnlijk past deze sfeer heel goed in jullie huis.

Als jullie de sfeer in de woning juist zo basic mogelijk willen houden, kunnen jullie hier heel wat decoratie vinden

Is een goede sfeer in huis goed voor je gezondheid?

Een goede sfeer in huis is vaak een onderdeel van een behandelplan bij gezondheidsklachten. Zeker voor mensen met ADHD kan het erg rustgevend zijn als de woning sfeervol is ingericht. Dit geeft rust. Ook hierin komt het aloude gezegde weer naar boven, rust, reinheid en regelmaat.

De rust creëren we door de sfeer in de woning goed op de woning te laten afstemmen. De reinheid is iets waar we elke dag aan werken. De regelmaat is belangrijk om terug te brengen in uw inrichting. Kleuren die minimaal 3 keer terugkomen in de ruimte, horen er pas helemaal bij. Zorg er dus voor dat de kleuren die u gebruikt meerdere keren terugkomen. Hiermee creëert u een sfeervolle woning en rust in het hoofd.

Kan ik hulp krijgen om de sfeer in onze woning goed te krijgen?

Wij helpen mensen graag bij het vinden van de goede sfeer in huis. Sterker nog, eigenlijk zijn wij sfeerspecialist. Bij O zo sfeervol staat u er nooit alleen voor. Wij helpen u graag. Neem vrijblijvend even contact met ons op.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.